Звуковите вибрации могат да бъдат конструктивни, но носят и разрушителен потенциал – и в двата случая обаче, предлагат възможност за лекуване на болести. Опитайте да помогнете на себе си или на любим човек, с една от тези три мантри за самолечение.

Маха Мритюн Джая мантра

Тази ведическа мантра се нарича още “Мантра, побеждаваща смъртта”. Тази мантра унищожава кармата, предпазва от нелечими заболявания и всякакви злополуки. 

Според индийската традиция, когато бебето навърши една година, именно тази мантра е в основата на церемонията по освещаване и се повтаря многократно на празника – като пожелание за духовно благополучие и орисия за здраве и дълъг живот. Много индийци продължават да я пеят за всеки свой следващ рожден ден.

Изискват се 108 повторения на ден.

“Ом Траямбакам Яджамахе

Сугандхим Пушти Варданам

Урварукамива Бандханан

Мритьор Мукшия Мамритат”

Маха Мритюн Джая мантра

Сири Гаятри Мантра

Сикхска мантра, прилагана както за самолечение, така и като лекарство за другите. Вярва се, че това е мантра, която възвръща баланса и хармонията в тялото, изгаряйки причинителите на болести на всички нива: психическо, духовно, емоционално и физическо.

Ако искате да изпитате пълноценно ефекта на Сири Гаятри Мантра, седнете в обикновена поза с кръстосани крака, изправете гърба си, затворете очи и повтаряйте мантрата в продължение на 11 минути

Ра Ма Да Са Са Сай Со Ханг

Ра — слънце, Ма — луна, Да — Земя;

Са – Безлична безкрайност, Сай — и;

Со — усещане за сливане, идентичности;

Ханг — безкрайно, реално;

Мантра на Авалокитешвара

Още една от мантри за самолечение – мантра на Авалокитешвара. Това вероятно, една от най-разпространените мантри в будизма – Махаяна.  Съставена от шест срички, тази мантра е наричана Кралица на мантрите. Тя прочиства от петте негативни вибрации (невежество, желание, омраза, гордост и ревност) и води до освобождение. Повторете 108 пъти, като спазвате един ритъм.

Ом Мани Падме Хум

Ом – трансформира гордост и самонадеяност;

Ма – ревност и завист;

Ни – привързаност и егоистични желания;

Пе – невежество и объркване;

Аз – алчност;

Хун – омраза и гняв.

Ме – устраняет привычные тенденции;

Хунг – ведет к знанию.

Присъединявайте се към наши онлайн уроци

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *