Моята йога история - Юлия Орлова

Моята йога история - Юлия Орлова
Моята йога история - Юлия Орлова
Моята йога история – Юлия Орлова

Аз съм Юлия Орлова от Екатеринбург, Русия.
Живея в София от 7 години.
Моята йога история започва повече от 6 години преди, когато започвам да се занимавам с йога, а от 2017 и преподавам йога по метод Айенгар.

Търсенето и споделянето на вътрешен мир, щастие, здравословен начин на живот са основната ми мотивация.
Работя в IT сектора, но йогата е голямата ми страст.
Моето образование в йога:

  • 2015 г. – завърших преподавателски курс по йога в гр. Москва (International Yoga Federation)
  • 2016 г. – 2018 г. – преподавателски курс по Айенгар йога при Кристос Павлоу и Мариос Аргирос
  • 2018 г. – успешно взех изпит Introductory II
  • 2018 г. – посещаване на Айенгар института в Пуне, Индия
  • семинари на водещи преподаватели Олга Звонцова, Манусо Манус, Еял Шифрони

Какво ме доведе на първото ми занятие по йога?

Когато започнах първата работа в IT, много бързо влезнах в работния ритъм на съвременния човек (в тази сфера), където той седи всеки ден зад бюрото по 8 и повече часа, а единствената му активност е да направи усилие да се сдобие с гориво за да продължи дейността си – бисквитка, кафе или сандвич. След няколко месеца започна да ме боли кръста и шията. Бях само на 20 години тогава. Честно казано, през целият ми живот не съм се занимавала много с физически дейности, освен часовете по физическо в училище и университета. Когато пореден път се оплаках за това колко ме боли кръста, колегите ми препоръчаха да посетя заниманията по йога, които се провеждат в офиса. Имах късмет, че шефовете ми тогава са се занимавали с йога и организираха редовно класове. Още след първото занимание се почувствах толкова добре, физически и емоционално, че след това започвах да ги посещавам редовно. Йогата стана част от работния ми процес. Усещах, че след занятията можех да се концентрирам много по-добре и да работя два пъти повече. Преподавателите водеха Айенгар, но тогава още не го знаех.

Защо ме грабна метода на Айенгар?

Като човек с аналитичен начин на мислене веднага оцених това, че се почувствах добре. В метода на Айенгар има много инструкции за асаните. В началото имах чувството, че тази информация не достига до тялото ми. После премина и след практика се чувствам спокойно и в удовлетворено състояние на ума.

Защо реших да се запиша на курс за преподаватели?

Осъзнах, че йога е много повече от триконасана и ширшасана. Исках да науча повече за философията, за цялата система и отидох на интензивен курс за йога преподаватели в Москва. Тогава научих много неща, но бях много на ясно, че да започваш да преподаваш на други хора, това не е достатъчно. Трябва да имаш опит в своята практика, иначе не можеш да споделиш това с други хора.

Едва няколко години по-късно колегите ми в офиса ме помолиха да водя йога. Единственото време за практика беше рано сутринта. И ние така се събирахме преди работа, и това много ме вдъхновяваше да продължавам.

Защо ми харесва да преподавам йога?

Йога е инструмент, който помага да се промени качеството на живота – през физическото въздействие, отивайки на все по-дълбоки нива. Вдъхновявам се от хората и тези промени, които се случват с тях.

Заповядайте на практики в Cаттвика:

Вторник

Четвъртък

Благодаря за снимките на Андрей Врабчев

3 Comments
  1. Avatar

    Juts wana say that your are the best!!!!!!!!! I fully recomed this beautiful human being! So natural, so real, such a great teacher!!

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *