Какво тe доведе на йога?

От дълго време имах интерес към йога, но не намирах система или учител, които да ми допаднат. Още от първия час по Айенгар почувствах, че това е подходящата за мен практика и пожелах да идвам редовно.

Как си попаднала на практика по метода на Айенгар?

Беше случайно. Една приятелка ме бе поканила на йога в „Амара”, но аз отидох на друг час, който се оказа Айенгар йога, и много ми хареса.

Защо реши да се останеш да практикуваш Айенгар йога редовно? Реших да практикувам Айенгар редовно, защото смятам, че това е най-добрият метод за трайно подобрение на тялото и вътрешното състояние на човек.

Практиките имат специфична структура и логика, които целят цялостното балансиране и положителна промяна на организма.

Колко време практикуваш?

Практикувам от април 2018.

Как ти се промени тялото?

Моето тяло не е много гъвкаво и мускулите ми са твърди. Благодарение на Айенгар съм станала по-гъвкава, гръбнакът ми е по-изправен, гръдният кош е по-отворен, а тазобедрените стави са по-отпуснати.

Какъв ефект от уроците усещаш?

Като цяло тялото ми се чувства значително по-добре и по-жизнено.

йога

Ние ще продължим да споделяме с вас интервюта с нашите ученички. Личният опит е невероятно важно нещо, с което искаме да ви запознаваме. Това, което човек е успял да усети в тялото си, е истинският ефект от редовната практика.

Йога е уникална философия с практическа част. През физическото тяло ние се учим да усещаме физиологическото тяло, а после забелязваме влияние и върху други системи, като нервна, лимфна и т.н.

Заслужава си да намерите време и възможност да се запознаете с метода на Айенгар, който се отличава с повече внимание към правилното изпълнение на асаните и тяхното влияние върху тялото. Ефектът ор практиката става забележим само след няколко посещения.

Научете повече за йога по метода на Айенгар тук:

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *