Публикуваме интервюто с една от нашите редовни ученички, за да разберем, за какво да практикуваме йога редовно?

Какво ти доведе на йога?

– Започнах да посещавам йога, защото имах нужда от време само за мен. Бях раздразнителна, нетърпелима и много напрегната. Практиките по йога ми даваха място и време за размисъл.

Как си попадна на Айенгар йога

– Научих за Айенгар йога от интернет. Предстоеше откриване на Сатвика. Веднага се обадих на Анна и на следващия ден практикувах с нея. Беше много различна практика по йога и нямаше нищо общо с йогата, на която ходех.

Защо си реши да се останеш да практикуваш Айенгар йога редовно

– В началото практикувах , защото четох че чрез нея моя да въздействам на тялото и мислите си. Нуждаех се от нея, имах здравословен проблем, който трябваше да овладея. Трябваше ми време и упоритост за да разбера принципите на този вид йога.

Колко време практикуваш?

– Практикувам йога три пъти седмично вече повече от година.

Как ти се промени тялото?

Тялото ми се променя постоянно благодарение на практиките с Анна. Вече ходя изправена и не гледам постоянно в краката си, защото успях да изправя гърба си. Болките в кръста ми не се обаждат, а дори и да се появят – Анна ми обръща персонално внимание, работейки по проблема целенасочено. До този момент не си представях, че е възможно човек да движи толкова много мускули и части по тялото си. За мен уроците по Айенгар йога са полезни и необходими, а ефекта върху тялото ми е повече от задоволителен.


В заключение искам да кажа, че йога е уникална система, която при редовна практика с опитни преподаватели, обръщащи внимание на детайли и всеки един от своите ученици, наистина променя тялото!

Ако вече не сте се съмнявате за какво да практикуваме йога, прочетете още наши статии:

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *