9 признаци че сте Пита-доша

Признаци че сте Пита-доша. Когато доминиращата питта доша са в баланс, те са решителни, амбициозни и страстни. Когато обаче балансът им е нарушен, те стават ядосани, нетърпеливи и прекалено напористи. Ако вашата питта доша е преобладаваща, тогава вероятно сте запознати с някои от следните ситуации:

1.

Събуждате се сутрин и знаете точно какво ще правите всяка минута от деня – чак до разговорите, които зачертавате от списъка си със задачи в тефтера. Някои хора смятат, че питта дошата са обсебени от реда, но вие знаете, че сте просто организирани. Кога, ако не в 6:30 сутринта, трябва да насрочите клас по йога за ден, пълен със срещи, пазаруване и публикации в Instagram?

2.

Кафето е огън, който запалва душата ви. Всичко, което ви мотивира да правите повече, представлява голям интерес за вас. А приятелите ви знаят, че е най-добре да носите кафе от почивката си, а не сувенири. (И шоколад, разбира се.)

3.

Обядът е свещен. Питовете са много чувствителни към храната. Да си уговорим час за обяд? Само ако се предполага, че никога повече няма да видите този човек. Гладът ви кара да загубите остатъка от самообладание. И ако не слушате стомаха си, тогава околните ще трябва да слушат гневните ви тиради.

4.

Лятото без климатик е вашият личен ад. На пита хора обикновено им е горещо. И често печелят във вечната борба между противници и привърженици на климатиците в офиса (противниците им – смразяващите представители на Вата доша – не са толкова ядосани).

5.

Вие сте човекът до инструктора в класа по йога, който прави Чатуранга и Планка, когато всички правят Детска Поза. Пита хора не обичат да губят време. Упражнението до изпотяване има успокояващ ефект върху вас. Напускането на час с усещането, че не сте направили всичко възможно е стресиращо. И да, винаги сте точно до инструктора или в центъра на залата – в разгара на нещата.

6.

Вие сте този, който взема решения в групата. В противен случай нищо няма да се направи. Научихте този урок още в детската градина, когато приятелите ви не бяха сигурни дали искат да играят на класика или на кукли. Питите са страхотни плановици. Ето защо тогава взехте решението да направите и двете – и все пак да продължите в същия дух. Когато сте на почивка, семейството ви се страхува от вас – планирате всяка минута. Как иначе ще имате време да разгледате всички музеи, руини и архитектурни шедьоври? Ход!

7.

Ходиш до тоалетната след всяко хранене и не разбираш как можеш да живееш по различен начин. Имате много силен храносмилателен огън. Бавно храносмилане, с всички съпътстващи проблеми – това не е за вас. Но вие сте склонни към различни възпаления.

8.

Просто трябва да тренирате във фитнеса веднъж, за да видите релиефа на мускулите вече на следващия ден. Разбира се, приятелите ви завиждат! Вие сте родени спортисти (и добра физическа форма ви се дава без особени затруднения).

9.

Вашият тотем е Ню Йорк. Град със зашеметяваща енергия, който никога не спи и в който се случва повече на минута, отколкото във всички градове на страната, взети заедно. Вашият мечтан град!

Още за АЮРВЕДА

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *