9 празнаци че сте Кафа-доша

Празнаци че сте Кафа-доша. Когато капха дошата е в баланс, те са спокойни, заземени и цялостни. Когато загубят баланс, те страдат от импулсивно преяждане, твърде малко движение, което често води до наддаване на тегло и диабет. Ако сте доминирани от капха доша, тогава най-вероятно следните точки са близо до вас.

1.

Хората, които се събуждат всяка сутрин пълни с енергия, ви карат да се чувствате още по-уморени. Кафа обикновено искат да попитат: „Тъй като сте станали в 6 сутринта, можете ли да се въздържате от разговор?”

2.

Не сте сигурни какъв би бил вашият герой без кафе, пуер и чай мате. Мислите, че ще бъде кръстоска между плюшено мече, амеба и Мечо Пух. Най-вече капхите искат да ядат, да спят и да се прегръщат.

3.

Хората, които губят самообладание в задръстванията, ви карат да се смеете.

Представителите на Кафа доша не приемат живота много сериозно – и не обичат да бързат никъде. „Как успя да направиш ляв завой и да отрежеш тази кола секунда преди червения светофар! Честито! Насладете се на стреса!” – мислиш.

4.

По-скоро ще ядеш, отколкото да клякаш. Йога по време на обедната ви почивка? Кога ще обядвате тогава?

5.

Перфектен уикенд? Прекарайте целия ден в леглото. Уикендите са създадени за релакс и вие приемате това буквално. Сънят е най-добрият начин за вас не само да си починете, но и да се отпуснете и да заредите напълно батериите си и никога не ви е разочаровал.

6.

Може да не ядете цял ден, но седейки на масата ви е трудно да спрете. Можете да преминете от закуски към следобедна кома с космическа скорост.

7.

Не разбирате как някои хора успяват да ядат каквото и да било и да не наддават килограмие. Кафа напълняват лесно – самите те смятат, че за това просто трябва да гледат храната.

8.

Роден си за баба/дядо. Представителите на тази доша обичат да правят нещо с ръцете си – да готвят, плетат, шият, майсторят. Вашата перфектна петъчна вечер: пижами, книга с рецепти, занаяти и много, много чай.

9.

Социалните събития ви ужасяват. Вашата идея за общуване е да попитате госта до вас какво мислят за десерта. По правило си тръгвате без визитки, но с рецепти за няколко ястия.

Никой не знае как да слуша и да съчувства като вас. Всеки, който има проблеми, веднага се втурва към вас – и вие със сигурност ще ги изслушате и ще ги погалите.

Още за АЮРВЕДА

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *